Wall Street: Βαριές απώλειες – 700 μονάδες χάνει ο Dow Jones

Ισχυρές απώλειες καταγράφει και πάλι η Wall Street, παρά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να ανησυχούν για ενδεχόμενη ύφεση.

Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει βουτιά 4,26%, ενώ ο S&P υποχωρεί 3,45%. Στο -2,8% ο Dow Jones, ο οποίος χάνει τουλάχιστον 700 μονάδες.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες την Τετάρτη, σηματοδοτώντας μια πολύ πιο επιθετική πορεία για την καταπολέμηση του υψηλού πληθωρισμού 40 ετών.

Ενώ οι επενδυτές αρχικά καλωσόρισαν την κίνηση, η αισιοδοξία έσβησε καθώς αναλογίζονταν τον κίνδυνο που τίθεται για την οικονομία.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) που είναι «αποφασισμένη να μειώσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%», αύξησε σήμερα τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς κατά 0,75%, προχωρώντας δηλαδή στη μεγαλύτερη αύξηση επιτοκίου από το 1994, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Με αυτήν την τρίτη συνεχόμενη αύξηση τα επιτόκια διαμορφώνονται πλέον στο εύρος του 1,5-1,75%.

Την ίδια στιγμή ο  επικεφαλής Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί και πάλι τον Ιούλιο το διατραπεζικό επιτόκιο και πάλι κατά 75 μονάδες βάσης. Ο Πάουελ διαβεβαίωσε ότι η Fed διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό και είναι «αποφασισμένη» να επιτύχει τον στόχο αυτόν.

Πηγή: politicus.gr