Χρ. Μεγάλου: Στόχος η απόδοση ιδίων κεφαλαίων να ξεπεράσει το 10%

Η ενεργοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», που παρουσίασε η κυβέρνηση στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης “Next Generation EU” για την περίοδο 2021-2026, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη σημαντική αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας και την επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας Πειραιώς. Εκτίμησε δε ότι με την εξέλιξη των εμβολιασμών δημιουργούνται οι συνθήκες για μια επιστροφή στην κανονικότητα και σε μια τροχιά ανάπτυξης. 

 

«Σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, η ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας Πειραιώς, τα σημαντικά μας αποθέματα ρευστότητας, σε συνδυασμό με την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητά μας, αλλά και τις άμεσες επεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μας επέτρεψαν το 2020 να αντεπεξέλθουμε στην κρίση που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, παρέχοντας ρεκόρ χρηματοδότησης αλλά και χείρα βοηθείας στους πελάτες μας», τόνισε ο CEO.

Για την Τράπεζα Πειραιώς η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια και να συμπληρωθούν με υγιή τραπεζικό δανεισμό, προς όφελος των πελατών μας, βοηθώντας την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα να ξεπεράσει τις συνέπειες της ύφεσης και να αποτελέσει και πάλι κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα. «Με την αξιοπιστία που έχουμε δημιουργήσει, όπως και την εμπιστοσύνη που έχουμε εμπνεύσει, τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό επενδυτικό κοινό, αντλήσαμε 2 δισ. ευρώ. Τα νέα κεφάλαια μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην ταχύτερη εξυγίανση του ισολογισμού της Τράπεζας και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε.

«Ταυτόχρονα, υλοποιούμε με συνέπεια και με επιτυχία ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πρόγραμμα με την επωνυμία “Sunrise”, με το οποίο γυρίζουμε οριστικά σελίδα και πάμε μπροστά, με μια πολύ πιο ισχυρή βάση, σε μια πορεία ανάπτυξης. Ένα πρόγραμμα που μας δίνει την ευκαιρία να ενσωματώσουμε στις λειτουργίες μας τις νέες τεχνολογίες και ψηφιοποιηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, την περαιτέρω μείωση των δαπανών μας μέσω αυτοματοποίησης και την αύξηση της παραγωγικότητας και της κερδοφορίας μας».

«Στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι να δημιουργήσουμε αξία για όλους, τους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας, την κοινωνία στην οποία ζούμε, αλλά κυρίως για τους μέτοχους μας, που με υπομονή περιμένουν χρόνια για την ανταμοιβή τους. Στόχος μας είναι να επιτύχουμε απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων άνω από 10%».