Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα μέχρι 300 ευρώ για τους συνταξιούχους

Έκτακτο βοήθημα από 200 έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς δεν παίρνουν αύξηση εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ. Νωρίτερα, μιλώντας σε πολίτες στη Φλώρινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι το μεσημέρι θα ανακοινωθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης και για τους αγρότες, αλλά και για τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν είδαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το έκτακτο επίδομα δίνεται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας κρίσης. Παραλλήλως, αναφέρθηκε και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους συνταξιούχους, επαναλαμβάνοντας, τουλάχιστον τρεις φορές ότι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά» ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έργο του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Απαντώντας στην κριτική ότι ακολουθεί επιδοματική πολιτική, ενόψει των επικείμενων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ελληνική Πολιτεία κάνει το καλύτερο δυνατό με βάση τις δυνατότητές της. Επιτέθηκε δε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να θυμηθούν ότι αυτός που ευθύνεται για τα capital controls, τους συνταξιούχους που έκλαιγαν στα ΑΤΜ και φυσικά για την προσωπική διαφορά είναι το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τέλος ότι το συνολικό κόστος της εφάπαξ παροχής εκτιμάται στα 300 εκατ, ευρώ και ότι η εξειδίκευση του μέτρου θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.