ΑΑΔΕ: Με ρυθμούς – ρεκόρ οι επιστροφές φόρου εισοδήματος

 

Τα χρήματα της επιστροφής του φόρου εισοδήματος που δικαιούνται βλέπουν οι φορολογούμενοι σε λιγότερο από μια εβδομάδα, από την ημέρα που υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση με πιστωτικό εκκαθαριστικό οι οποίοι είναι συνεπείς και «καθαροί» απέναντι στην Εφορία.

Η ΑΑΔΕ, έχει πατήσει τέρμα το γκάζι των επιστροφών φόρου μειώνοντας το χρόνο για τη πίστωση των χρημάτων στους δικαιούχους σε 4 ημέρες ενώ καταγράφεται ρεκόρ όλων των εποχών στο πρώτο τρίμηνο του 2023 με το συνολικό ποσό των επιστροφών φόρων να ξεπερνά τα 1,7 δις. ευρώ. Μάλιστα, από τα 1,7 δις. ευρώ τα 937 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν στους φορολογούμενους τον Μάρτιο.

Ήδη, τρεις στους δέκα που υπέβαλαν φορολογική δήλωση και είχαν πιστωτικό εκκαθαριστικό πήραν τα χρήματα των επιστροφών τους. Από τις 31 Μαρτίου 2023 που άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη δύο εβδομαδιαίες πληρωμές. Από τις 110.267 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί προέκυψαν 23.659 πιστωτικά σημειώματα. Τρεις στους τέσσερις φορολογούμενους με πιστωτικό εκκαθαριστικό (76,86%) ή συνολικά 18.184 φορολογούμενοι έλαβαν ήδη στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 5,2 εκατ. ευρώ. Η ΑΑΔΕ θα συνεχίσει με το ίδιο ρυθμό τις επιστροφές φόρου σε εβδομαδιαία βάση έως το τέλος της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι στις αρχές Απριλίου λίγο μετά την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι οι φόροι εισοδήματος σε φορολογούμενους χωρίς φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας θα παίρνουν τα χρήματά τους μέσα σε μία εβδομάδα από την ώρα υποβολής της δήλωσης.