Άλλαξε πάροχο ρεύματος - Τι πρέπει να προσέξεις

Πλήρη ανατροπή σκηνικού στην αγορά λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας τείνει να προκαλέσει η παρέμβαση της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών ενόψει των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές χονδρικής, καθώς οι ιδιώτες πάροχοι φοβούνται ότι θα μειώσει ή και θα σταματήσει τη ροή της εξόδου καταναλωτών από τη ΔΕΗ, ενισχύοντας τον δεσπόζοντα πάροχο της αγοράς, παρά τη δέσμευση που υπάρχει για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50%. Παρ' όλα αυτά, καλό θα ήταν οι καταναλωτές να κάνουν τη δική τους έρευνα αγοράς για να δουν τις προσφορές που θα μπορούσαν να έχουν.

Στην αγορά ρεύματος διατίθενται εκατοντάδες προϊόντα με σημαντικές διαφορές στην τιμολόγηση και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και όσο οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται – κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα – οι καταναλωτές αποκτούν επιπλέον κίνητρο για την επιλογή του προμηθευτή που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ και τις ανάγκες τους.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες που οι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να πετύχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων με την αλλαγή προμηθευτή ρεύματος, όπως επισημαίνεται στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την έκθεση, με βάση τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρισμού τον Δεκέμβριο 2020, στην περίπτωση της Ελλάδας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας οι καταναλωτές θα είχαν σημαντικό ετήσιο όφελος σε ποσοστιαία βάση, αν «μετακινούνταν» στους φθηνότερους προμηθευτές σε κάθε μία από αυτές τις χώρες. Το γεγονός αυτό, όπως σημειώνει η Κομισιόν, αποτελεί ένδειξη υγιούς ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο σύγκρισης. Γι’ αυτό, είναι εδώ το energy-market.gr, η online πλατφόρμα που συγκρίνει για εσένα δωρεάν όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας  και σε βοηθάει να βρεις τον πάροχο που ταιριάζει την κατανάλωση του σπιτιού σου ή της επιχείρησής σου.

Κορυφαία Εργαλεία Σύγκρισης

Στο energy-market.gr έχεις μοναδικές δυνατότητες σύγκρισης παρόχων ρεύματος που κάνουν την επιλογή σου ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη. Σε μόλις 1 λεπτό έχεις συγκρίνει τις εταιρείες παροχής ρεύματος και έχεις καταλήξει στην προσφορά που σε συμφέρει περισσότερο. Και όλα αυτά online και από την άνεση του καναπέ σου!

Ειδικότερα μπορείς:

Να συγκρίνεις τον τωρινό σου πάροχο και να δεις αν πραγματικά σε συμφέρει να παραμείνεις σε αυτόν ή να αλλάξεις.

Να συγκρίνεις ακόμα και αν δεν θυμάσαι την κατανάλωσή σου.

Αν την θυμάσαι απλά την συμπληρώνεις και βλέπεις στα αποτελέσματα πόσο θα εξοικονομήσεις αλλάζοντας σε κάθε έναν από τους άλλους παρόχους. Αν όμως δε θυμάσαι, δεν υπάρχει πρόβλημα! Ο οδηγός της πλατφόρμας θα σε βοηθήσει να πάρεις προσφορά προσεγγίζοντας την κατανάλωσή σου βάση χαρακτηριστικών του νοικοκυριού σου!

Να δεις μόνο αυτά που σε ενδιαφέρουν!

Μέσα από τα φίλτρα της πλατφόρμας έχεις τη δυνατότητα να σου εμφανίζονται μόνο οι πάροχοι ενέργειας που σε ενδιαφέρουν. Έτσι, αποφεύγεις τις μεγάλες λίστες με τα προγράμματα και μπορείς να καταλήξεις στην προσφορά που σε συμφέρει ακόμη πιο γρήγορα και ξεκούραστα.

Να έχεις επιλογές αναζήτησης.

Θες συγκεκριμένες υπηρεσίες; Πχ να έχεις έκπτωση λόγω συνδυασμού ρεύματος & φυσικού αερίου; Δυνατότητα πάγιας εντολής; Και αυτό γίνεται! Τσέκαρε τα φίλτρα πάνω από τα αποτελέσματα.

 
Τι προσφορά τρέχει αυτή τη στιγμή;

Αυτή την περίοδο μπορείς να κερδίσεις ακόμα περισσότερα αλλάζοντας πάροχο ρεύματος καθώς το energy-market σου προσφέρει έως 40€ δώρο με κάθε αλλαγή σου σε συγκεκριμένες εταιρείες ενέργειας. Σύγκρινε τώρα τις διαθέσιμες επιλογές σου και επίλεξε την προσφορά που καλύπτει καλύτερα το σπίτι ή την επιχείρησή σου.

*Η προσφορά περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του ετήσιου οφέλους σου στα αποτελέσματα σύγκρισης & ισχύει για 1 φορά. Αρμόδιος Ρυθμιστής ΡΑΕ.

Γιατί να επιλέξω το energy-market.gr;

Πάνω από 10.000 καταναλωτές έχουν επιλέξει να αλλάξουν πάροχο μέσω του energy-market.gr και οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Διαφάνεια

Στο Energy-Market.gr μπορείς να δεις ό,τι πρόγραμμα κυκλοφορεί στην αγορά και να συγκρίνεις όχι μόνο την τιμή, αλλά και όλα τα χαρακτηριστικά του προγράμματος που σε ενδιαφέρει.

Επίσης, μπορείς να συγκρίνεις και τα ψιλά γράμματα ενός συμβολαίου όπως το πάγιο, τη δέσμευση παραμονής, το εύρος της Οριακής Τιμής Συστήματος, τη ρήτρα σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης, τη χρέωση παγίων και άλλα. 

2.      Ευκολία

Η πλατφόρμα είναι εύκολη και φιλική προς το χρήστη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις τα στοιχεία σου, να συγκρίνεις τους παρόχους ενέργειας και να διαλέξεις την καλύτερη προσφορά για τις ανάγκες σου.

3.      Εξυπηρέτηση

Οι energy experts της πλατφόρμας έχουν διαχειριστεί χιλιάδες περιπτώσεις καταναλωτών και είναι δίπλα σου 24/7 για να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία πριν αλλά και μετά την αλλαγή παρόχου.