Παγώνει το ενδιαφέρον της Thrivest για την Attica Bank

«Παγώνει» το ενδιαφέρον για την είσοδο της Thrivest (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) στην Αttica Bank.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές, η Thrivest των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου έδωσε εντολή στους συμβούλους της να διακόψουν το due diligence στην τράπεζα.

Πηγές θέλουν την πλευρά των νεοεισερχόμενων επενδυτών να έλαβε την απόφαση για «πάγωμα» της συμμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου καθώς η απέναντι πλευρά των άλλων επενδυτών ΤΧΣ και ΤΜΕΔΕ δεν αποδέχονται τις προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των 100 εκ. ευρώ.

Η Thrinvest ζήτησε, λένε οι ίδιες πληροφορίες, να προσυμφωνηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της τράπεζας από τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς και άλλα θέματα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, που σχετίζονται με την Παγκρήτια. Η τελευταία σημειωτέον ελέγχεται από την Thrinvest, και προφανώς οι όροι που έθετε η εταιρεία, έχουν να κάνουν με τη δημιουργία του λεγόμενου «5ου τραπεζικού πόλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία συμφερόντων των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου δεν αποσύρεται από τη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά «φρενάρει» τις κινήσεις για τη συμμετοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank δείχνουν καλές προθέσεις. Ωστόσο, η πλευρά των υφιστάμενων μετόχων της τράπεζας, φέρεται να επιδιώκει τη συμφωνία επί των όρων που θέτει η Thrinvest σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.