Bitcoin: Πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών της Fed ζητούν εταιρείες κρυπτονομισμάτων

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων ζητούν να έχουν πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών της Fed, κάτι στο οποίο αντιδρούν οι τράπεζες, οι οποίες χρησιμοποιούν τα συστήματα αυτά για τη γρήγορη μεταφορά χρημάτων.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν κάνει σχετική κρούση είναι η Avanti Bank, η οποία θέλει να προσφέρει υπηρεσίες θεματοφυλακής για θεσμικούς επενδυτές σε crypto και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken.

Υποστηρίζουν ότι με την άμεση πρόσβασή τους στα συστήματα πληρωμών της Fed θα μπορούν να επεξεργάζονται ταχύτερα και φθηνότερα τις εντολές πελατών τους που αγοράζουν και πωλούν ψηφιακά νομίσματα. Σήμερα, οι εταιρείες crypto είναι υποχρεωμένες να συνεργάζονται με παραδοσιακές τράπεζες που έχουν λογαριασμούς στη Fed.

Τι υποστηρίζουν οι τράπεζες
Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, αναφέρουν ότι οι εταιρείες crypto εποπτεύονται χαλαρά και δεν διαθέτουν τους αναγκαίους εσωτερικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει ξέπλυμα χρήματος και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Σημειώνουν, επίσης, ότι οι νέες χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς δεν ασφαλίζονται στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης (Federal Deposit Insurance).

«Είναι εύλογο να αναμένεται ότι αυτές οι εταιρείες θα έχουν αυξημένους κινδύνους αναφορικά με θέματα που αφορούν στο ξέπλυμα χρήματος, την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των καταναλωτών», ανέφερε το Bank Policy Institute, που αντιπροσωπεύει τις μεγάλες τράπεζες, σε επιστολή προς τη Fed τον περασμένο μήνα.

Πηγή: imerisia.gr