Blackstone: Επένδυση 400 εκατ. δολάρια σε ανταλλακτήριο ESG

Επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Xpansiv, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους επενδυτές να εμπορεύονται περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την ενεργειακή μετάβαση, όπως αντισταθμίσεις άνθρακα και credits ανανεώσιμης ενέργειας, ανακοίνωσε ο γίγαντας των ιδιωτικών κεφαλαίων, Blackstone.

Η Xpansiv δημιούργησε την πλατφόρμα της σε συνεργασία με την CME Group για να λανσάρει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με εθελοντικά αντισταθμιστικά στοιχεία άνθρακα, επιτρέποντας στους συναλλασσόμενους να στοιχηματίζουν για το τι θα κοστίζει ένας τόνος άνθρακα σε χρόνια από τώρα. Τα αντισταθμιστικά χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για τον αποτελεσματικό μετριασμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Xpansiv συνεργάζεται με εταιρείας όπως η Verra και η Gold Standard, η οποία καταχωρίζουν έργα και επαληθεύουν τον αντίκτυπό τους στο κλίμα. Η εποπτεία αυτή επεκτείνεται και η Xpansiv συμβάλλει στην αντιμετώπιση του greenwashing με τη συγκέντρωση δεδομένων σχετικά με τέτοια έργα, λένε τα στελέχη της.

Άλλοι υποστηρικτές της εταιρείας περιλαμβάνουν την S&P Global Inc. και τα επιχειρηματικά κεφάλαια που υποστηρίζονται από την BP PLC και την Occidental Petroleum Corp.

“Αυτή η συνεργασία θα μας βοηθήσει να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση στον τομέα του άνθρακα και να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα μας για την για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ψηφιακά καύσιμα και πέραν αυτών. Είμαστε απολύτως ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία”, τόνισε η εταιρεία.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής της Blackstone Energy Partners, David Foley, δήλωσε: “Η Blackstone Energy Partners είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας. Ως κορυφαίος επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων στη δυναμική αγορά της ενεργειακής μετάβασης, αναζητούμε εταιρείες με επιχειρηματικές ομάδες διαχείρισης που είναι σε καλή θέση για να επωφεληθούν από τις θεμελιώδεις μακροπρόθεσμες τάσεις Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για μηδενική κατανάλωση ενέργειας, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη να τις συνδέσουμε αποτελεσματικά με τους πιο αποτελεσματικούς, υψηλής ποιότητας προγραμματιστές έργων μείωσης των εκπομπών CO2 και να παράσχουμε έμμεσα χρηματοδότηση σε αυτούς”.

Ως γνωστόν η Blackstone έχει δηλώσει ότι θα διοχετεύσει χρήματα σε εταιρείες που επιτρέπουν την ενεργειακή μετάβαση και θα περιορίσει τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα.

Πηγή: politicus.gr