Δ. Λιάκος: Δεν χρειάζεται να κόψουμε τις συντάξεις, εάν βγαίνουν τα πλεονάσματα και συμφωνήσει το Eurogroup

Την πιθανότητα να ανασταλεί η περικοπή των συντάξεων αφήνει ανοιχτή ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, με δήλωσή του στην οποία αναφέρει ότι το Eurogroup θα μπορούσε να αποφασίσει κάτι τέτοιο εφόσον βγαίνουν τα πλεονάσματα.

Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ. Λιάκος σημειώνει ότι "οι θετικοί αναπτυξιακοί ρυθμοί, η αύξηση της απασχόλησης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και τα συνολικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, δημιουργούν προϋποθέσεις επανεξέτασης του μέτρου".

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει πως "οποιαδήποτε πρόβλεψη περί αναστολής, χωρίς αποσαφήνιση των οικονομικών δεδομένων στο τέλος του έτους και την αναγκαία συνεννόηση στο Eurogroup, είναι άκαιρη".

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ σημειώνει ότι τα δύσκολα για την οικονομία είναι πίσω αλλά η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν χωρίς εφησυχασμούς.

Σε άλλο σημείο δηλώνει ότι βλέπει περιθώρια σταδιακής αύξησης των κατώτατων μισθών, λαμβάνοντας όπως λέει αρχικά υπόψη τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα. Σημειώνει ωστόσο ότι δεν είναι εύκολη η αποκατάσταση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς όπως τονίζει "η ελαστικοποίηση της εργασίας είναι παγκόσμια τάση και θα χρειαστούν προσεκτικοί χειρισμοί".