Δέκα startups φιλοξένησε το υπουργείο ΨΗΤΠΕ στην έκθεση για τα άτομα με αναπηρία

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υποστήριξε τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων στην έκθεση για άτομα με αναπηρία.
Στο πλαίσιο της δράσης «Digital Greece» (η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ 2018, με το ομώνυμο θεματικό πάρκο νεοφυούς επιχειρηματικότητας), φιλοξενήθηκαν στο «Alter Weekend» δέκα startups που απευθύνονται, με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους, κυρίως προς ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης για ανθρώπους με αναπηρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (10-12 Μαΐου), οι startuppers είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λύσεις και εφαρμογές που αξιοποιούν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες για να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Ο δρόμος για μια ισότιμη κοινωνία είναι ένας δρόμος στον οποίο πρέπει να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας κάθε συμπολίτη μας και η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις κοινωνικές ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που θα μας οδηγήσει στο τελικό μας στόχο, αυτόν των ίσων δικαιωμάτων».

Φωτό: Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», με εκπροσώπους των startups που συμμετείχαν στην Έκθεση Alter Weekend.


Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Η συμμετοχή του επιτυχημένου project “Digital Greece” στην Alter Weekend, το φεστιβάλ και έκθεση για άτομα με αναπηρία, έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Οι startuppers παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες πιο εύκολη. Αξίζουν πολλά μπράβο στα νέα παιδιά, που δουλεύουν ασταμάτητα και δίνουν το παράδειγμα».
Αναλυτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου, στην Alter Weekend φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες: Accesslab, AGO simulations, BrainInsurTech, NableSolutions, Nous4Health, stoferno.gr, The Happy Art, Trimsignal, Vidavo και Weddin.


Το Alter Weekend διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ).

Φωτό: Ομαδική φωτογραφία των εκπροσώπων των startup εταιρειών που συμμετείχαν, με τη στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην Έκθεση Alter Weekend (10-12 Μαΐου)


Στο πλαίσιο του «Digital Greece», έχουν προηγηθεί η συμμετοχή 128 ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο, 16 startups στη 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia 2018, 10 εταιρειών στη μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογίας του κόσμου, CES 2019 (Λας Βέγκας), 10 νεοφυών επιχειρήσεων στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia 2019, 10 startups στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma 2019, 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη έκθεση παγκοσμίως για την ψηφιακή επικοινωνία, Mobile World Congress 2019 (Βαρκελώνη), 13 startups στη μεγάλη έκθεση καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρήσεων, SXSW2019 (Ωστιν), 8 νεοφυών επιχειρήσεων στην Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, Agrothessaly 2019, 18 startups στις Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Detrop, και Οίνου, Oenos και 12 start ups Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2019 (11-13/4).