Deutsche Bank: Κερδοφορία για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο

Η Deutsche Bank βασίστηκε στην «έκρηξη» συγχωνεύσεων και εξαγορών για να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων από εμπορικές συναλλαγές το περασμένο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας παρουσίασε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη. Η τράπεζα, αν και ανέφερε πτώση των εσόδων στις δραστηριότητας της επενδυτικής τραπεζικής, κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες καταγράφοντας κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα από την παροχή συμβουλών σε επιχειρήσεις, καθώς και από τη συνδρομή στην έκδοση νέων δανείων και μετοχών, αυξήθηκαν κατά 22% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές μειώθηκαν κατά 12%, αν και αυτή η μείωση ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν.

Όπως οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της, η Deutsche επωφελήθηκε επίσης από την απότομη μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 7% το τρίτο τρίμηνο στα 194 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 135 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 6 δισ. ευρώ, από 5,9 δισ. ευρώ πέρυσι.

«Τα έσοδά μας έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing, επαναλαμβάνοντας ότι η τράπεζα ήταν «σίγουρη» ότι θα μπορούσε να επιτύχει τους στόχους της για το 2022 σχετικά με τα έσοδα, το κόστος και την κερδοφορία.