Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Διαδικασία ρύθμισης όλων των οφειλών μιας επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές) προβλέπει ο νέος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Διαδικασία ρύθμισης όλων των οφειλών μιας επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές) προβλέπει ο νέος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Αυτό γίνεται στη βάση μιας μελέτης βιωσιμότητας όπου η επιχείρηση αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη και ρυθμίζονται τα χρέη της με στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει στην αγορά και να παρέχει εργασία.

Ο νέος ‬Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα ενεργοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2017 και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε ειδική εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.
Η όλη διαδικασία θα διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας. Πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα.
Προϋπόθεση ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι ότι η επιχείρηση θα πρέπει να έχει μια θετική χρήση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, δηλαδή τα λειτουργικά της έξοδα, αφαιρουμένων των εσόδων της να έχουν θετικό πρόσημο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης ανέφερε ότι το ΕΒΕΠ δημιουργεί «helpdesk» στους χώρους του, αλλά‭ ‬ ταυτόχρονα ‭ ‬και για μία ανοιχτή ‭ ‬γραμμή επικοινωνίας για την παροχή οδηγιών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε  τις πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό