EasyJet: Βλέπει κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων για το 2023

Εν μέσω της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης, και της πολλά υποσχόμενης, καλοκαιρινής σεζόν, η αεροπορική εταιρεία αναμένει κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών για το 2023.

Συνεχίζει λοιπόν τις υψηλές «πτήσεις» στα έσοδα, η EasyJet, καθώς οι αυξημένες κρατήσεις πολλαπλασίασαν τα έσοδά της, ενώ παρά την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση λόγω της ενεργειακής κρίσης, αλλά και της γενικότερης ακρίβειας, η επιθυμία για ταξίδια είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η βρετανική αεροπορική εταιρεία την Τρίτη (18/4) προβλέπει κέρδη προ φόρων για ολόκληρη τη χρονιά ύψους 260 εκατ. λιρών για τους 12 μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Είναι υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς που καταρτίστηκαν από την εταιρεία, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών στα εισιτήρια.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη ανέφεραν σταθερά ισχυρές κρατήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τις οποίες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕasyJet, Johan Lundgren, απέδωσε στους καταναλωτές «που δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για ταξίδια».