Μητσοτάκης: Παρουσίασε έργα 4 δισ. ευρώ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία

Το αναπτυξιακό όραμα της κυβέρνησης για τη Δυτική Μακεδονία, το οποίο περιλαμβάνει έργα ύψους 4 δισεκατομμυρίων, παρουσιάζει σήμερα από τους  αρμόδιους υπουργούς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για έργα, τα οποία, κατά τον πρωθυπουργό, θα αλλάξουν την όψη της περιοχής και θα δρομολογήσουν πολλές νέες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις.

Το πρωί, σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους πολίτες της Πτολεμαΐδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του τήρησαν τις βασικές δεσμεύσεις τους. Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνησή του, την εποχή του κορονοϊού, για να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και στα μέτρα που λαμβάνει τώρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο θέμα των συντάξεων, τονίζοντας ότι αυξήθηκαν για πρώτη φορά, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν καλές ανακοινώσεις για όσους δεν είδαν αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς. Στο σημείο αυτό άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε».

Είπε επίσης ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του απέναντι στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό αντιπαραβάλλουν την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Και ότι «δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών, αλλά θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά, τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην αυριανή επίσκεψη του στη λιγνιτική μονάδα “Πτολεμαΐδα 5”, σημειώνοντας: «Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην “Πτολεμαΐδα 5”, διότι ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο. Με τρόπο δίκαιο και εξασφαλίζοντας -θα το ξαναπώ- ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη μερίδα του λέοντος ως προς τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία».

Αναφερόμενος τέλος στις επικείμενες εκλογές είπε ότι πρέπει «να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό είναι το δίλημμα».