Folli Follie: Δεκτή η αίτηση της μητρικής για παροχή προστασίας

Ενέκρινε την παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie, το Μονομελές Πρωτοδικείο, ωστόσο απέρριψε το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής, Folli Follie Συμμετοχών, αλλά και της βασικής μετόχου και μέλους της διοίκησης κ. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, που είναι και οι δύο εγγυητές του ποσοστού της FF Group στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποίηση του 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα και είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες.

Υπέρ της εταιρείας παραστάθηκαν πέραν των μετόχων, οι ομολογιούχοι και 825 εργαζόμενοι μέσω των κ. κ. Δημήτρη Βερβεσού (προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) και Ευάγγελου Τρανώρη, ενώ στην απέναντι πλευρά κύριες παρεμβάσεις άσκησαν ο ΕΦΚΑ, το ελληνικό Δημόσιο και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία προέκυψε ρητώς και από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν υπέρ της Folli Follie πως υπάρχει δεσμευτικό ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή για την εξαγορά του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Η ενέργεια των τραπεζών, η οποία έγινε για λόγους προστασίας, δημιούργησε νέα δεδομένα για ολόκληρη την αγορά – καθώς είναι η πρώτη φορά για την οποία ζητείται η εξόφληση των δανείων τα οποία δεν έχουν καταστεί «κόκκινα».