Goldman Sachs: Μείωση κερδών σχεδόν στο μισό για το β' τρίμηνο

Η Goldman Sachs δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 47% το δεύτερο τρίμηνο, σηματοδοτώντας το τέλος μιας έκρηξης της εποχής της πανδημίας στη δραστηριότητα των deals στη Wall Street.

Η τράπεζα είπε ότι κέρδισε 2,93 δισεκατομμύρια δολάρια, από 5,49 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή των 7,73 δολαρίων ξεπέρασαν τα 6,56 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 23% στα 11,86 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό ξεπέρασε τα 10,78 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Οι επενδυτικοί τραπεζίτες της εταιρείας έλαβαν προμήθειες 2,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 41% χαμηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων δεκαετιών, σε συνδυασμό με τις αδύναμες και ασταθείς κεφαλαιαγορές, έδωσε στα στελέχη των επιχειρήσεων παύση πριν πάρουν τις εταιρείες τους στο χρηματιστήριο ή πουλήσουν επιπλέον μετοχές.

Τα έσοδα από συναλλαγές της Goldman ήταν 6,47 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, αυξημένα κατά 32%.

Η εταιρεία κέρδισε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές από την παροχή συμβουλών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, μειωμένες κατά 5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Οι μετοχές της Goldman έκλεισαν την Παρασκευή στα 293,87 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 23% για το έτος.

Πηγή: politicus.gr