Η Google επενδύει σε υποδομές Cloud στην Ελλάδα – Αύριο οι ανακοινώσεις

 

Μετά την Amazon Web Services και τη Lamda Hellix, η Google είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια μεγάλη επένδυση ψηφιακών υποδομών στη χώρα μας.

Ο αμερικανικός όμιλος ενδέχεται να ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών cloud, μέσω των οποίων θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και οι ταχύτητες στους πελάτες της, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και τη δημιουργία data centers ή τη δημιουργία σταθμών και κόμβων εντός υφιστάμενων.

Η δημιουργία υποδομών cloud πάντως στην Ελλάδα συνδέονται με το ευρύτερο σχέδιο της εταιρείας για τη σύσταση ενός δικτύου υποθαλάσσιων οπτικών ινών, το οποίο συνδέει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της νέας μεγάλης επένδυσης της Google στη χώρα μας αναμένεται να γίνουν αύριο, Πέμπτη από την πρόεδρο της Google Cloud International Adair, Fox Martin και τη Γενική Διευθύντρια ΝΑ Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Πληροφορίες  αναφέρουν ότι θα προβλέπεται και η ενεργοποίηση σειράς προγραμμάτων από τη Google που θα αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται προγράμματα εκπαίδευσης προσωπικού ή επαγγελματιών σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θέλουν να προχωρήσουν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και τη μεταφορά των ΙΤ υποδομών τους στο cloud.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και αναδεικνύεται σταδιακά ως σημαντική «ψηφιακή πύλη» της Ε.Ε. καθώς πολλές εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία ψηφιακών υποδομών/ data center.

Για παράδειγμα, η Lamda Hellix, η οποία ανήκει στον αμερικανικό όμιλο Digital Realty, πρόκειται να δημιουργήσει ακόμη δυο data center, ενώ συνεχίζεται και ο σχεδιασμός της Microsoft για τη δημιουργία τριών κέντρων δεδομένων σε Σπάτα και Κορωπί.

Επίσης, η Amazon Web Services έχει ανακοινώσει τη δημιουργία εγκατάστασης τοπικής ζώνης, μιας εκ των συνολικά 11 που σχεδιάζει να υλοποιήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη.