Κεφάλαια 400 εκατ. άντλησε η Πειραιώς

Κεφάλαια 400 εκατ. μέσω ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης ( Tier II) άντλησε η Τράπεζα Πειραιώς, με επιτόκιο 9,75%.

Το ύψος του επιτοκίου θεωρείται σχετικά «ακριβό», αλλά η η έκδοση θεωρείται επιτυχής, καθώς υπερέβη τους στόχους σε επίπεδο προσφοράς κεφαλαίων που έφτασαν τα 850 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο ενδιαφερομένων, που ανήλθαν στους 135.

Μετά την επιτυχή έκδοση ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ανεβαίνει στο 14,6% από 13,7%, πάνω από την ελάχιστη εποπτική απαίτηση για φέτος (14%). Επίσης, η κεφαλαιακή επάρκεια θα ενισχυθεί περαιτέρω μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την Intrum κατά 80 με 85 μ.β.

Η έκδοση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο καθώς εκδότης είναι η Piraeus Group Finance PLC, με εγγυητή την Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ -5,43%. Η αξιολόγηση της έκδοσης από Moody’s και S&P αναμένεται να είναι Caa3 και CCC, αντίστοιχα.

Από την περασμένη Πέμπτη, η διοίκηση της Πειραιώς διενήργησε, ενόψει της έκδοσης, σειρά παρουσιάσεων, ενώ Goldman Sachs και UBS πραγματοποίησαν το pre-marketing της έκδοσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλότερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από αμερικανικά χαρτοφυλάκια, ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι μικρό μέρος της έκδοσης θα καλύψει ο σουηδικός όμιλος Intrum.