ΚΙΝΑΛ: Αποχώρησε ο Βενιζέλος ύστερα από την τοποθέτηση Καμίνη στην κορυφή του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να θέσει εαυτόν εκτός του κόμματος, ως απόρροια της απόφασης της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει στην «κορυφή» του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει «ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε δε, ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται, χωρίς κομματικής δεσμεύσεις, τις θέσεις του για το μέλλον της πατρίδας, ενώ παραδέχθηκε την ύπαρξη διαφοροποιήσεων ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, με πηγές του κόμματος να σημειώνουν με νόημα ότι «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν "πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα"» έσπευσαν να συμπληρώσουν, στο ίδιο πλαίσιο.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ δρομολογήθηκαν, έπειτα από την απόφαση της κα Γεννηματά να θέσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Η εξέλιξη αυτή, εξήγησαν από τη Χαριλάου Τρικούπη, «σηματοδοτεί πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα, ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο».

Αναλύοντας περαιτέρω το σκεπτικό της σχετικής απόφασης, επεσήμαναν ότι πρόκειται για μία κίνηση που «ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές».