Δραγασάκης: Οι εύκολες λύσεις έχουν κρυφές ατζέντες

«Ενόψει εκλογών κάποιοι ανέξοδα υπόσχονται υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλή φορολογία. Οι εύκολες λύσεις είναι «κούφιες», που δείχνουν κρυφές ατζέντες. Εμείς δεν υποσχόμαστε. Ζητούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της κοινωνίας για τις μεγάλες αλλαγές της επόμενης 4ετίας», σημείωσε στην ομιλία του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του equifund, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Όπως είπε: «Δεν αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα 10ετιών σε 4 χρόνια και με τέτοιες συνθήκες. Είμαστε όμως η μόνη δύναμη, που μπορεί να δεσμευθεί αξιόπιστα ότι και θέλει και μπορεί να αναμετρηθεί με την κληρονομιά της κρίσης, τις παθογένειες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Ο ίδιος συνέχισε ότι, παρά τα θεσμικά και άλλα εμπόδια που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, μπόρεσε στα χρόνια αυτά να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα χρηματοδοτικών εργαλείων που ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και ενδυναμώνει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

«Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, συνέχισε ο κ. Δραγασάκης, ανέφερε ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι τί ανάπτυξη θέλουμε. Αν δηλαδή, όπως είπε, θέλουμε ανάπτυξη για όλους ή μιζέρια στην οποία μοιράζουμε τη φτώχια μας. Αυτό βέβαια είναι ένα επικοινωνιακό σχήμα χωρις πραγματικό περιεχόμενο. Το πραγματικό δίλημμα ενόψει εκλογών είναι εάν θα έχουμε ανάπτυξη διατηρήσιμη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς, σύμφωνα με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και πως θα την πετύχουμε ή θα εχουμε «ανάπτυξη» όπως στο παρελθόν, άναρχη, αποσπασματική, άνιση για τους λίγους».