Λαγκάρντ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πολύ υψηλός, με τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πρέπει να πασχίσει ώστε να τον επαναφέρει προς τον στόχο του 2%, δήλωσε την Πέμπτη 20 Απριλίου, η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η νομισματική μας πολιτική πρέπει προφανώς να αναπτύξει όλα τα εργαλεία της για να φέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην επίλεκτη Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.

«Η άσκηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει τα περισσότερα από τα εργαλεία μας, υπάρχει όμως ακόμη λίγος δρόμος να διανύσουμε», πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με το Reuters.

«Η διάρκεια της πορείας μας θα εξαρτηθεί προφανώς από διάφορους παράγοντες και κυρίως από τις επιπτώσεις στην πίστωση και τη διαθεσιμότητά της (μετά) τα γνωστά οικονομικά προβλήματα», πρόσθεσε αναφερόμενη στις πρόσφατες εντάσεις στον τραπεζικό τομέα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για έβδομη συνεχή συνεδρίαση στην επόμενη συνεδρίασή της στις 4 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συγκλίνουν σε μια αύξηση 25 μονάδων βάσης, δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν το θέμα.