Λούκα Κατσέλη για απόφαση Αρείου Πάγου: Οι οφειλέτες θα χάσουν τα σπίτια τους εν κρυπτώ και χωρίς διαπραγμάτευση

Για τεράστια αναδιανομή πλούτου από ευάλωτα νοικοκυριά σε funds του εξωτερικού και τις τράπεζες έκανε λόγο μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανοίγει το δρόμο για τον εκπλειστηριασμό χιλιάδων σπιτιών ενώ, η πρώην υπουργός, το όνομα της οποίας έχει ταυτιστεί με την προστασία της πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εποπτικό πλαίσιο με καθαρούς κανόνες για την λειτουργία αυτών των εταιρειών.

Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκης ότι «έστρωσε το έδαφος για να προχωρήσουν τα διάφορα funds και servicers σε πλειστηριασμούς σε μία δύσκολη εποχή για τους αδύναμους οικονομικά» και υπογράμμισε την ανάγκη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την προστασία ευάλωτων συμπολιτών μας. Σημείωσε επίσης ότι ουσιαστικά όλα τα είχε προαναγγείλει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας .

Η Λούκα Κατσέλη σημείωσε τέλος ότι εάν ισχύσει αυτή η απόφαση το Ελληνικό Δημόσιο θα χάσει περίπου 59 δισ. από φόρους και τέλη, ενώ ο οφειλέτης θα χάσει το σπίτι του εν κρυπτώ και χωρίς να μπορεί να διαπραγματευτεί, καθώς όλα γίνονται δίχως διαφάνεια και χωρίς καν να ξέρει ούτε την τιμή αγοράς ή πώλησης του ακινήτου του.