Μέχρι 10 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «egg»

Μέχρι τις 10 Απριλίου 2017 στις 15:00 μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα egg όσοι έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να την μετατρέψουν σε επιχείρηση.

Την έναρξη του 5ου κατά σειρά κύκλου του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας «egg - enter-grow-go», ανακοίνωσε η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, νέοι και νέες 18-49 ετών, που έχουν μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα και επιθυμούν να τη μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση, έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι τις 10 Απριλίου 2017, στις 15:00.

Βασική καινοτομία του 5ου κύκλου του egg είναι η διεθνοποίησή του, με την υποδοχή προτάσεων είτε από Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες τρίτων χωρών έχοντες δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και νόμιμης συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθ' όλη τη διάρκειά του.

Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες συνολικά, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

Στον 5ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (π.χ. Χρηματοοικονομικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές), κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (π.χ. Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Βιοτεχνολογία - ΙοΤ), ή/και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (π.χ. Καινοτόμες Εφαρμογές Τουρισμού).

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αναχαίτιση της φυγής ικανού ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό θα πρέπει να αποτελεί διαρκή και πρωταρχικό στόχο για όλους μας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε, για τη Eurobank, η ανάδειξη και ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι επιλογή, προτεραιότητα και κύριο μέλημα και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της τράπεζάς. «Στόχος μας είναι, με ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, βασικό μέρος του οποίου είναι το EGG, να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν ενεργά, να αναπτύξουν τις ιδέες τους στην Ελλάδα και με την υλοποίηση των δικών τους σχεδίων να συμβάλλουν αποφασιστικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε υπερήφανοι που η νέα γενιά ανταποκρίνεται κάθε χρόνο με ολοένα και περισσότερες συμμετοχές» πρόσθεσε.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής & Group Chief Digital & Technology Officer της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το egg φιλοδοξεί να μετουσιώσει μέσα από την «εκκόλαψή» τους τις τρέχουσες και αναδυόμενες τάσεις της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, έτσι ώστε να συμβάλλει έμπρακτα τόσο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας όσο και στην εξωστρέφειά της.

Όπως ανέφερε, φέτος εισάγουμε σημαντικές αλλαγές, από τη μια ανοιγόμαστε σε ομάδες εκτός Ελλάδας και από την άλλη, αναγνωρίζοντας την υπεραξία που δημιουργείται μέσα από την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία, δίνουμε έμφαση στο χώρο του fintech καθώς φέρνουμε πιο κοντά στο egg το δεύτερο Eurobank Beyond Hackathon.

Ο Γενικός Διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μακιός από την πλευρά του τόνισε ότι τo Corallia μέσα από τις δράσεις που υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια, από τα clusters και τα θεματικά InnoHubs μέχρι τις διεθνείς συνεργασίες και τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που υλοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποδεικνύει έμπρακτα ότι μόνο μέσα από συνεργασία επιτυγχάνεται η καινοτομία και η αριστεία.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στo κτήριο του egg, Λ. Συγγρού 190, Open Day (ώρα έναρξης 17:00), ενημερωτική εκδήλωση προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων.

Πληροφορίες, οι όροι συμμετοχής και η φόρμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.theegg.gr