Motor Oil: Έκρηξη κερδών και διοικητικές αλλαγές

Έκρηξη στα καθαρά του κέρδη καταγράφει ο Όμιλος Motor Oil Holdings στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Για το εξεταζόμενο διάστημα του 2022, η καθαρή κερδοφορία εκτινάχθηκε στα 197 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 64,8 εκατομμυρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ομοίως, τα έσοδα της MOH για το πρώτο τρίμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,88 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Η Διοίκηση της εταιρείας, προτείνει στην ερχόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την διανομή συνολικού μικτού μερίσματος για τη χρήση 2021 ποσού 99.704.682 ευρώ (ή ποσού 0,90 ευρώ ανά μετοχή). Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωρισθεί ως μικτό προμέρισμα χρήσης 2021 ποσό 22.156.596 ευρώ (ή ποσό 0,20 ευρώ ανά μετοχή) από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το υπόλοιπο 0,70 ευρώ ανά μετοχή θα πληρωθεί και θα αναγνωρισθεί στη χρήση 2022.

Νέοι διευθυντές

Στο μεταξύ, η MOH ανακοίνωσε τον ορισμό του κ. Andre Bledjian στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εφοδιασμού & Εμπορίας της Εταιρείας. Ο κ. Bledjian διαθέτει 25ετή επαγγελματική εμπειρία στους κλάδους των πετρελαιοειδών, της ηλεκτρικής ενέργειας και της επενδυτικής τραπεζικής κατέχοντας υψηλόβαθμες θέσεις σε πολυεθνικούς Ομίλους του Εξωτερικού. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Μηχανολογία (MSc Engineering) από το Πανεπιστήμιο του Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο κ. Bledjian εργάζεται στη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ από τον Αύγουστο 2021.

Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Εμπορικών Θυγατρικών του Ομίλου και την πρόσληψη του κ. Ιωάννη Κολογήρου στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Ο κ. Κολογήρου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) με ειδίκευση στο Marketing από το Πανεπιστήμιο New Haven των ΗΠΑ. Διαθέτει 30ετή διευθυντική εμπειρία σε διακεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες. Ο κ. Καλογήρου εντάχθηκε στο δυναμικό της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ τον Ιούνιο 2022.

Γιατί η Sunlight επενδύει στο ανακυκλωτήριο μπαταριών της Κομοτηνής

9 facts για τα Ποσειδώνια 2022 που αρχίζουν σήμερα

MYTILINEOS: Ενισχύει το χαρτοφυλάκιο έργων «πράσινης» ενέργειας στην Ελλάδα και το εξωτερικό