Νέο ανοδικό "ράλι" για το #Bitcoin - Πλησιάζει τις 40.000 δολ.

Μια συνεχιζόμενη ανάκαμψη του Bitcoin έχει οδηγήσει το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί του μέσα στο 2021.

Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε να ενισχύεται έως και 6,1% πλησιάζοντας τα 40.000 δολάρια και διαπραγματευόταν περί τα 39.700 δολάρια στις 10.15 π.μ. ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο, με το ανοδικό σερί του να φθάνει τις οκτώ ημέρες. Κέρδη καταγράφη και το δεύτερο "τη τάξει" κρυπτονόμισμα Ethereum, οδηγώντας σε γενική άνοδο τον δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto Index.

"Το τωρινό μομέντουμ είναι ισχυρό" και τα 45.000 δολάρια είναι πιθανά, ωστόσο ένα αποφασιστικό άλμα πάνω από τα 50.000 "θα χρειαστεί μεγαλύτερη δυναμική", σημειώνει ο Pankaj Balani, CEO του ανταλλακτηρίου παραγώγων κρυπτονομισμάτων Delta Exchange, σε σημείωμά του το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

To Bitcoin παραμένει ωστόσο αρκετά χαμηλότερο των ιστορικών υψηλών του, όταν - τον Απρίλιο - είχε αγγίξει τα 65.000 δολ. Οι "ταύροι" του Bitcoin, ωστόσο, ενισχύθηκαν ψυχολογικά από πρόσφατα θετικά σχόλια του Elon Musk και της  Cathie Wood της Ark Investment, καθώς και από τη φημολογία περί πιθανής εμπλοκής της Amazon.com με τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, αν και κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από επίσημα χείλη. Το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχθηκε τη Δευτέρα όταν ορισμένοι traders ρευστοποίησαν short θέσεις, καθώς είχαν ποντάρει σε συνεχιζόμενη πτώση του.

Το ράλι των crypto έχει τραβήξει έτσι τα φώτα της δημοσιότητας από την κριτική που έχει δεχθεί το Bitcoin για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η "εξόρυξή" του, η οποία απαιτεί τεράστια ενεργειακή κατανάλωση, καθώς και την τάση των ρυθμιστικών αρχών σε Κίνα, ΗΠΑ και ΕΕ να θέσουν αυστηρότερους όρους για τη χρήση και την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.