Θεοχάρης για τουρισμό: Το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας

Την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα, εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, o υπουργός Τουρσμού, Χάρης Θεοχάρης. Χωρίς να θέλει να προβεί σε εκτίμηση για το σύνολο τoυ 2021, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι το στοίχημα για φέτος θα κερδηθεί στο πεδίο της ποιότητας και όχι της ποσότητας και έστειλε μήνυμα ασφαλούς παραμονής στην Ελλάδα των ξένων επισκεπτών της.

«Ανοίγουμε επειδή δεν χαλαρώνουμε και συνεχίζουμε υπεύθυνα και με αισιοδοξία να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης.

Στα στοιχεία που δυναμώνουν την αισιοδοξία για μια καλύτερη χρονιά φέτος σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στον πολύ μεγάλο αριθμό αεροπορικών πτήσεων από Αμερική εφέτος, αλλά και στις αυξημένες αεροπορικές συνδέσεις των αεροπορικών εταιριών με ελληνικούς προορισμούς. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς εφέτος, όπως τονίστηκε.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Τουρισμού, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, καλωσόρισε την απόφαση της Αγγλίας να μην επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, από τις 19 Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του ελληνικού υπουργείου εφέτος, όπως επανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού, περνάει από την ισχυροποίηση του brand της, η επίτευξη του οποίου περνάει από την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, πάντα με παρονομαστή την υγειονομική ασφάλεια. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μέτωπο των κρατήσεων, αυτές και για την τρέχουσα περίοδο διαμορφώνονται μέρα με την μέρα.