ΥΠΟΙΚ: Σήμερα η υπογραφή για παραγωγή και 2ου drone

Μνημόνιο συνεργασίας για χρηματοδότηση κατασκευής νέου drone, θα υπογραφεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ της ΕΑΒ, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Πατρών. Το μνημόνιο αφορά τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή νέου μη επανδρωμένου αεροχήματος.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου θα παραστούν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η δοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τεσσάρων Πανεπιστημίων.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε στη χρηματοδότηση του σχεδιασμού και δεύτερου, πιο σύνθετου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (drone). Η χρηματοδότηση έγινε στο πλαίσιο αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα «Αρχύτας» για την έρευνα, ανάπτυξη και βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, επιθυμώντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη εγχώριας τεχνογνωσίας σε καινοτομικούς τομείς, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας και της χώρας συνολικά, αποφάσισε να συνδράμει και να χρηματοδοτήσει ακόμα ένα σημαντικό πρόγραμμα, που αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τους εμπλεκόμενους φορείς και, ευρύτερα, για την επιστημονική κοινότητα, την ελληνική οικονομία και συνολικά την πατρίδα μας.

Οι ειδήσεις σήμερα

Ζητούν έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την γνωμοδότηση-παρέμβαση Ντογιάκου

Τσίπρας: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών ελευθεριών – όσοι δεν το καταλαβαίνουν ας διαβάσουν τις παρεμβάσεις των καθηγητών

 

Πηγή: politicus.gr