Ποια καταστήματα τραπεζών λειτουργούν και πώς πληρώνονται οι συντάξεις

Δείτε πως θα λειτουργήσουν οι τράπεζες για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και όλα τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά.

 

Δείτε κάνοντας κλικ εδώ όλα τα καταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν

 

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών της και σε εφαρμογή των διατάξεων της από 28.06.2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 65, 28-06-2015, τ.Α'), ενημερώνει ότι 250 καταστήματα του Δικτύου της θα είναι στη διάθεση του κοινού για την εξυπηρέτηση των συντάξεων όλων των ταμείων από την 1η έως και την 6η Ιουλίου 2015.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν ανάληψη έως του ποσού που θα οριστεί από την Υπουργική Απόφαση. Την ανάληψη μπορούν να πραγματοποιήσουν και συνδικαιούχοι ή πληρεξούσιοι προσκομίζοντας επιπλέον των ανωτέρω νομιμοποιητικών εγγράφων και το σχετικό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση του δικαιούχου της σύνταξης.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Για νεότερες ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.piraeusbank.gr ή καλέστε στο 182838 (από σταθερό) ή 210 3288000 (από κινητό) όλο το 24ωρο.

 

Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα, με στόχο την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων που δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ, θα προχωρήσει στη λειτουργία 250 Καταστημάτων σε όλη την Επικράτεια, στα οποία θα υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης του ποσού που ορίζεται στη σχετική Υπουργική απόφαση, μέσω ανάληψης από συνταξιοδοτικό λογαριασμό.

 

Θα λειτουργήσουν 250 Καταστήματα σε όλη την Επικράτεια από την Τετάρτη 1.7.15, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και μετά το πέρας του τραπεζικού ωραρίου, εφόσον είναι απαραίτητο.

Θα εξυπηρετούνται οι συνταξιούχοι όλων των Ταμείων ή οι πληρεξούσιοί τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και τυχόν συνδικαιούχοι στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού € 120, εφόσον το επιθυμούν.  Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.

Για την εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων συνολικά θα λειτουργήσουν 90 Καταστήματα στην Αττική, 22 στη Θεσσαλονίκη και 138 σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας.  Η εξυπηρέτηση θα γίνεται με αλφαβητική σειρά, με βάση το επώνυμο των συνταξιούχων, ως εξής:

 

Επώνυμο

Ημερομηνία εξυπηρέτησης

Α - Ι

Τετάρτη 1.7.2015

Κ - Μ

Πέμπτη 2.7.2015

Ν - Ω

Παρασκευή 3.7.2015

 

Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Για την ενημέρωση του κοινού, όλη η σχετική πληροφόρηση, καθώς και η λίστα των 250 Καταστημάτων έχουν αναρτηθεί στο internet site της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και έχουν τοιχοκολληθεί έξω από όλα τα Καταστήματά της.  Παράλληλα, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας της Τράπεζας 181818 είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

 

§   Ποιοι εξυπηρετούνται: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων, ή οι πληρεξούσιοί τους (εφόσον φέρουν το σχετικό πληρεξούσιο) για λογαριασμό τους, των οποίων ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός τηρείται στην Εθνική Τράπεζα, και τυχόν συνδικαιούχοι στο συγκεκριμένο λογαριασμό. Εξυπηρετούνται στα ταμεία των Καταστημάτων μόνο όσοι εξ' αυτών δεν έχουν πρόσβαση στα ΑΤΜ (δηλ. δεν έχουν χρεωστική κάρτα), και οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για έκδοση χρεωστικής κάρτας.

§   Ποιες συναλλαγές διενεργούνται: Εξυπηρετείται μόνο η ανάληψη από συνταξιοδοτικό λογαριασμό ποσού έως € 120 (μία μόνο φορά ανά συνταξιούχο). Επιπλέον, θα γίνονται δεκτά αιτήματα συνταξιούχων για χορήγηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης, δηλ. απόκτηση χρεωστικής κάρτας ή/και σύνδεση στο internet banking. Δεν θα διενεργείται καμία άλλη τραπεζική εργασία ή συναλλαγή.

Διευκρινίζεται ότι οποιοσδήποτε πελάτης της Τράπεζας επιθυμεί να υποβάλει     αίτημα για χρεωστική κάρτα ή/και internet banking μπορεί να απευθύνεται στο 181818.

§   Ποια Καταστήματα θα λειτουργήσουν: Θα λειτουργήσουν, από την Τετάρτη 1.7.2015, 250 Καταστήματα που έχουν οριστεί σε όλη την Επικράτεια και τα οποία έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο, έχουν αναρτηθεί στο Internet site της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr) και έχουν τοιχοκολληθεί έξω από όλα τα Καταστήματά της. Τα Καταστήματα αυτά θα είναι ανοιχτά από τις 8:00 πμ και θα παραμείνουν ανοιχτά, εφόσον απαιτηθεί, πέραν του καθιερωμένου τραπεζικού ωραρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων συνταξιούχων.

τητα, όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

§   Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα: Προκειμένου να εισέλθει στο Κατάστημα ο συνταξιούχος, ή συνδικαιούχος του λογαριασμού ή πληρεξούσιος, θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό (π.χ. ενημερωτικό σημείωμα από το Ταμείο του ή βιβλιάριο όπου φαίνεται προηγούμενη πίστωση σύνταξης), την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

§   Πού μπορεί να ενημερώνεται το κοινό: Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο Internet site της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr). Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας 181818 είναι στη διάθεση του κοινού.