Πλέγμα προστασίας για τους δανειολήπτες προωθεί η κυβέρνηση Σάντσεθ

Ένα νέο δίχτυ ασφάλειας για περίπου ένα εκατομμύριο ευάλωτους δανειολήπτες προετοιμάζει η ισπανική κυβέρνηση, με παρεμβάσεις σε επιτόκια και δόσεις και άλλα μέτρα που θα προσφέρουν ανάσα.

Ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση αφήνει αιχμές προς τους δανειολήπτες, στην Ισπανία ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών ετοιμάζεται να παρέχει ακόμη ένα δίχτυ προστασίας προς ευάλωτους πολίτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg το πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Σάντσεθ θα αφορά περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και θα περιλαμβάνει πάγωμα επιτοκίων, αλλά και δόσεων.

Ανάμεσα στις ισπανικές προτάσεις περιλαμβάνονται:

  • Πιο χαμηλά επιτόκια κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου χάριτος για ευάλωτες οικογένειες με εισόδημα χαμηλότερο από τα 25.000 ευρώ, ενώ θα επιτρέπεται και δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους.
  • Πρόσβαση σε περίοδο χάριτος δύο ετών που θα έχει πιο ευνοϊκό επιτόκιο και παράταση αυτής της περιόδου έως και επτά έτη της διάρκειας του δανείου.
  • Νοικοκυριά με εισόδημα χαμηλότερο από 29.400 ευρώ θα μπορούν να παγώσουν τις μηνιαίες πληρωμές και να παρατείνουν την απόσβεση έως και επτά χρόνια.

Πηγή: politicus.gr