Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση χρεών

«Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεων για χρέη στο ελληνικό δημόσιο» ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δις ευρώ»’

Ο ίδιος είπε ότι «μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ’ όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα» και πρόσθεσε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων».

Πρόκειται «ουσιαστικά για ρήτρα εργασίας» σχολίασε ο κ Σταϊκούρας, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία». Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού που ισχύει από σήμερα, τονίζοντας ότι «μετακυλίεται και σε μία αύξηση διαφόρων επιδομάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος».

Ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα ανοίγει το πρόγραμμα «Σπίτι μου», προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών. Τέλος σε ότι αφορά τη ρύθμιση χρεών επανέλαβε ότι «μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεις στο ελληνικό δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία και έχουμε καινούρια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις».

Αναφερόμενος τέλος στις δηλώσεις Δραγασάκη, είπε έχουμε πολλές δηλώσεις και πράξεις στελεχών της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που δείχνουν ότι δεν πιστεύουν στη λογική των μειώσεων φόρων.

«Έχουν πει ότι είναι ιδεολογία τους οι μη μειώσεις φόρων. Άρα, το δίλημμα για τους πολίτες είναι ξεκάθαρο: Θα επιλέξουν μία κυβέρνηση, η οποία αποδεδειγμένα έχει συνέπεια λόγων και πράξεων, μειώνοντας φόρους και ασφαλιστικές εισφορές κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα ή θα επιλέξουν ένα κόμμα το οποίο αποδεδειγμένα την προηγούμενη τετραετία αλλά και σήμερα λέει ότι θα αυξήσει φόρους», σχολίασε.