Ράλι ανακούφισης στα χρηματιστήρια ύστερα από τη μεγάλη πτώση - Βλέπουν λύση στην Ουκρανία οι επενδυτές

Με άνοδο αντέδρασαν σήμερα τα διεθνή χρηματιστήρια στις ειδήσεις από το διπλωματικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπου διαφάνηκε «παράθυρο» συνεννόησης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν μεγάλη άνοδο, 7,92% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, 7,14% στο Παρίσι, ενώ ο δείκτης 600 ευρωπαϊκών μετοχών Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 4,68%.

Σημαντική άνοδο καταγράφει αυτήν την ώρα και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο δείκτης S&P500 ανεβαίνει 2,82% και ο δείκτης τεχνολογίας Nasdaq 3,56%.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού.

 

Οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν μετά από ένα ξέφρενο ράλι τις τελευταίες ημέρες που τρόμαξε τους επενδυτές. Οι τιμές στην ενέργεια και στα γεωργικά προϊόντα είχαν εκτοξευθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ενώ ορισμένα μέταλλα έχουν επίσης σημειώσει σημαντικά κέρδη.

Όμως σήμερα η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού βουτάει 12% στα 108 δολάρια περίπου, ενώ η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent κινείται 3,5% χαμηλότερα στα 123 δολάρια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του σιταριού κινούνται επίσης σημαντικά χαμηλότερα, υποχωρώντας 6,3% στα 1.206 δολάρια το μπούσελ, αν και το παλλάδιο συνεχίζει την πορεία του υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο 3,8% στα 3.082 δολάρια ανά ουγγιά. Το ασήμι, ο χαλκός και η πλατίνα σημειώνουν απώλειες.

Ο χρυσός βουτάει 2,6% στα 1.988 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου ενισχύεται 7 μονάδες βάσης, στο 1,91%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο ενεργειακός πόλεμος δίνει τη χαριστική βολή στη παγκοσμιοποίηση – Ποιος θα τον πληρώσει ακριβότερα

Το πάγωμα των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας και οι πιθανές παρενέργειες στο διεθνές νομισματικό σύστημα

Κοντά στο μηδέν οι μετοχές των Gazprom, Lukoil

Πηγή: politicus.gr