Σε υψηλό 1,5 έτους το spread των γαλλικών ομολόγων

Στο πιο υψηλό σημείο του τελευταίου ενάμιση έτους φτάνει το spread (η διαφορά μεταξύ των επιτοκίων) μεταξύ του γαλλικού και του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, μετά τις ανακοινώσεις του Γάλλου Προέδρου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανήγγειλε αυξήσεις μισθών και περικοπές φόρων με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα στη Γαλλία, μετά από εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων.

Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης σε σχέση με τη χθεσινή μέρα, στο 0,74%, ενώ η διαφορά με το επιτόκιο του γερμανικού περνάει στις 48 μονάδες βάσης. Είναι το πιο διευρυμένο επίπεδο από τον Μάιο του 2017, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την αύξηση των δαπανών της γαλλικής κυβέρνησης.

Η απόδοση του 10ετούς Bund κυμαίνεται στο 0,26%, μία μονάδα βάσης υψηλότερα.

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς δύο μονάδες βάσης ενισχυμένο, στο 3,13%, του ισπανικού επίσης, στο 1,46%, του βρετανικού κατά τρεις μ.β. υψηλότερο στο 1,23% όπως και του ιρλανδικού, στο 0,95%.

Ανοδική τάση και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Του 10ετούς κατά δύο μονάδες βάσης, στο 4,25%, του 7ετούς κατά τρεις μ.β. στο 4,02% ενώ του 5ετούς, με δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, διαμορφώνεται στο 3,35%.