Συντάξεις Ιουλίου 2023: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους

Στις 27 Ιουνίου ξεκινά η πληρωμή των συντάξεων για τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους με βάση το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

-Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

-Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

-Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Τέσσερα νέα μέτρα

Σε τέσσερα ευνοϊκά μέτρα για τους συνταξιούχους θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές. Ετσι, εκτός από τη νέα αύξηση από 1-1-2024 στις συντάξεις έως 5% και την καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς, θα γίνουν παρεμβάσεις στην εισφορά αλληλεγγύης, στον επαναϋπολογισμό συντάξεων, στο καθεστώς απασχόλησης συνταξιούχων, καθώς και στην ολοκλήρωση των προσαυξήσεων και αναδρομικών στις συντάξεις παράλληλης ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι χιλιάδες μη μισθωτοί κυρίως αυτοαπασχολούμενοι μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης, καθώς απεγκλωβίζονται από χρέη παρελθόντων ετών μετά την εφαρμογή της δεκαετούς παραγραφής οφειλών. Το μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο μη μισθωτούς που περίμεναν την παραγραφή ενός μέρους των οφειλών τους, προκειμένου στη συνέχεια να διακανονίσουν τα υπόλοιπα – έως 20.000 ευρώ – και να ξεκινήσει η διαδικασία συνταξιοδότησής τους.

Πηγή: politicus.gr