Και τρίτη ευκαιρία ένταξης σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων, το Δεκέμβριο

Τρίτη ευκαιρία ένταξης σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων, οι οποίες χάθηκαν για χιλιάδες οφειλέτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, ορίζοντας εκ νέου ως προϋπόθεση για την αναβίωση της χαμένης ρύθμισης την πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου. Έτσι, η ήδη ψηφισθείσα νομοθετική διάταξη που προβλέπει επανένταξη οφειλετών σε παλαιές ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων με την πληρωμή της δόσης του μηνός Νοεμβρίου 2020 θα αλλάξει και θα προβλέπει πλέον πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου, για όσους δεν πρόλαβαν να την αξιοποιήσουν τον Νοέμβριο.

 

Όπως είναι γνωστό, για τις περιπτώσεις των οφειλετών της Φορολογικής Διοίκησης, οι οποίοι απώλεσαν παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή των 120 δόσεων, επειδή δεν πλήρωσαν μηνιαίες δόσεις της περιόδου Ιουλίου-Οκτωβρίου 2020, ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή νομοθετική διάταξη η οποία προέβλεπε ότι μπορούσαν να επανενταχθούν στις παλαιές αυτές ρυθμίσεις κανονικά από τον Νοέμβριο πληρώνοντας μόνο την δόση του μηνός αυτού σαν να μην έχει συμβεί τίποτα και αφήνοντας τις δόσεις της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020, τις οποίες δεν πλήρωσαν, να μεταφερθούν προς πληρωμή για μετά τη λήξη όλων των υπολοίπων τρεχουσών δόσεων. Οι οφειλέτες αυτοί θα έπρεπε δηλαδή να ξεκινήσουν ξανά να πληρώνουν από τον Νοέμβριο κανονικά τις τρέχουσες μηνιαίες δόσεις τους. Η προθεσμία για την πληρωμή της δόσης του Νοεμβρίου έληξε όμως ήδη από προχθές. Όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επειδή θέλει να κρατά ανοικτή τη δυνατότητα επανόδου στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και των 120 δόσεων, αποφάσισε να προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι προϋπόθεση για να αναβιώσουν οι απωλεσθείσες ρυθμίσεις είναι να πληρωθεί απλώς η δόση του Δεκεμβρίου.

Έτσι όσοι δεν πρόλαβαν να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 ή των 120 δόσεων που έχασαν, επειδή δεν πρόλαβαν να πληρώσουν μέχρι τις 30-11-2020 την δόση του μηνός Νοεμβρίου 2020 θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία για πληρωμή της δόσης αυτής και επανένταξη στις παλιές ρυθμίσεις τους.