Εφορία: Σε ποιους μοιράζει 200.000 «ραβασάκια» για ρυθμίσεις

Αμέσως μετά το Πάσχα η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων για την επανένταξη φορολογουμένων στα σχήματα ρυθμίσεων των 72 και 120 δόσεων.

Υπολογίζεται ότι δικαίωμα επανένταξης στα ευνοϊκά σχήματα ρύθμισης οφειλών έχουν περίπου 200.000 φορολογούμενοι οι οποίοι και θα ειδοποιηθούν σχετικά.

Η επανένταξη περνά από την καταβολή διπλής δόσης έως τις 31 Ιουλίου 2023. Η αναβίωση των ρυθμίσεων περνάει από την υποχρεωτική, εντός μηνός από την επικύρωση της αναβιώσεως, ένταξη των αρρύθμιστων οφειλών στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων. Το σχήμα αυτό καλύπτει και όσους είχαν ενταχθεί νωρίτερα στις 24-48 δόσεις και έχασαν τη ρύθμιση.

Ταυτοχρόνα, όμως, εντός μηνός από την υπαγωγή των νέων οφειλών στη ρύθμιση των 36 ή 72 δόσεων, τις οφειλές της απολεσθείσας ρυθμίσεως ο οφειλέτης υποχρεούται να τις εντάξει εκ νέου στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Με τη μη καταβολή δύο συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή με τη καθυστέρηση της καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπόλοιπου των οφειλών.

πηγή: euro2day.gr