Εθνική Τράπεζα: Τα κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών

Τα κίνητρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας ο CEO, Παύλος Μυλωνάς.

Οι συνεπείς δανειολήπτες θα απολαμβάνουν:

–Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.

–Επιβράβευση 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.

– Επίσης, οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε ότι οι συνθήκες στην οικονομία βελτιώννται και αυτό, σε συνδυασμό με την εκλογή νέας κυβέρνησης, εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των επενδύσεων.

Στόχος της τράπεζας, είπε ο διευθύνων σύμβουλος, είναι να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια από ποσοστό άνω του 40% σε 5% έως το 2022, χωρίς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μυλωνάς επεσήμανε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 πουλήθηκαν δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικής αξίας 1 δισεκατομμυρίου, και περίπου ισόποσα καταναλωτικά δάνεια, ενώ συμπλήρωσε ότι στόχος είναι μέσα στην τρέχουσα χρονιά να πουληθούν δάνεια αξίας 4,4 δισ., ποσό που είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2018.

Ο κ. Μυλωνάς παρέθεσε τους άξονες της οργανικής κερδοφορίας της τράπεζας κι αναφέρθηκε στη βελτίωση της λιανικής τραπεζικής. Τέλος ενημέρωσε για το ότι τους τελευταίους 12 μηνες το δίκτυο καταστημάτων μειώθηκε κατά περίπου 20% (έκλεισαν 90 καταστήματα) ενώ το προσωπικό μειώθηκε κατά 13% (αποχώρησαν περίπου 1200 εργαζόμενοι).