ΝΔ: Κατά της φορολόγησης των πλουσιότερων

Αλλεπάλληλες επιθέσεις των στελεχών της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Άκη Σκέρτσο, γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων την περίοδο 2014-2019 σημειώνουμε, σε βάρος όσων ζητούν την αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) και την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων λόγω της ακρίβειας και του πολέμου (κυρίως, αλλά όχι μόνο ενεργειακές).

Οι επιθέσεις γίνονται συνδρομή δημοσιογράφων που σπεύδουν να θολώσουν τα νερά υπονοώντας πως οι φόροι αυτοί θα πλήξουν όλες τις επιχειρήσεις και όχι τις ήδη υπερκερδοσκοπούσες λόγω της ενεργειακής και διατροφικής κρίσης.

Αν όμως δεν αντληθούν πόροι από τα υπερκέρδη των πολύ μεγάλων εταιρειών και – δευτερευόντως γιατί τα ποσά είναι μικρότερα- δεν ανέβει η φορολογία μερίσματος από ένα ποσό και πάνω θα συνεχίσει η υποφορολόγηση στην Ελλάδα και σίγουρα δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ, και φοροελαφρύνσεις στους έμμεσους φόρους. Η στάση της κυβέρνησης είναι σαφώς υπέρ της υποχρηματοδότησης του κράτους και της υποφορόλγησης των πλουσιότερων Ελλήνων.