Νέο ρεκόρ για το Bitcoin: Ξεπέρασε τα 34.000 δολάρια

To ψηφιακό νόμισμα Bitcoin βρισκόταν στα 33.365 δολάρια στην Ασία τη Δευτέρα, αφού η αξία του είχε σημειώσει ρεκόρ την Κυριακή, στα 34.800 δολάρια, καθώς επενδυτές συνεχίζουν να «στοιχηματίζουν» στην καθιέρωσή του ως «mainstream».
 
Όπως σημειώνει το Reuters, το νέο ορόσημο για το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα του κόσμου ήρθε λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφού πέρασε για πρώτη φορά τα 20.000 δολάρια, στις 16 Δεκεμβρίου. To Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο περίπου 800% από τα μέσα του Μαρτίου.
 
To «απόθεμα» του Bitcoin έχει όριο 21 εκατ. δολάρια, και κάποιοι το θεωρούν «φράχτη» απέναντι στον κίνδυνο του πληθωρισμού καθώς κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες ανά τον πλανήτη επιδίδονται σε προγράμματα ενίσχυσης των οικονομιών απέναντι στην πανδημία Covid-19. Επίσης, κάποιοι το βλέπουν ως «καταφύγιο» κατά την πανδημία- σαν τον χρυσό. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, φαίνεται να αντικατοπτρίζει επίσης τον φόβο για μεγάλη αποδυνάμωση του δολαρίου. Ωστόσο θεωρείται πως πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για μια αντίδραση στις προσδοκίες και εκτιμήσεις πως θα καταστεί mainstream μέθοδος πληρωμών, δεδομένου και ότι το PayPal άνοιξε το δίκτυό του στα κρυπτονομίσματα.
 
Σημειώνεται πως το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, Ethereum, σημείωσε και αυτό ρεκόρ, ανεβαίνοντας στα 1.014 δολάρια την Κυριακή.