Ο νόμος για τα εργασιακά στο επίκεντρο συνεδρίασης του ΕΒΕΘ με τη συμμετοχή του Κ. Χατζηδάκη

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πρόκειται να έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με το νέο νόμο για τα εργασιακά, ενώ προχωρά η προεργασία για την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη διαδικτυακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

   Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΕΒΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του επισήμανε ότι γνώμονας της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου ήταν και το τι ισχύει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την τηλεργασία σημείωσε ότι η Υπουργική Απόφαση, που θα εξειδικεύει ορισμένα ζητήματα που έθεσε ο καινούργιος νόμος, αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

   Προανήγγειλε δε, ότι με επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αναδομηθεί ο ΟΑΕΔ, θα αναβαθμιστεί ουσιαστικά η κατάρτιση και θα εισαχθεί η διάσταση της πιστοποίησης.

   Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Άννα Στρατινάκη.