Οι ανάσες στα ομόλογα και οι προσδοκίες από το Eurogroup

Σημαντική είναι σήμερα η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων. Στη σκιά των εξελίξεων στην Ιταλία και μετά από ένα ανοδικό σερί που έφερε την απόδοση του 10ετούς πάνω και από το 4,5% (βάζοντας παράλληλα στο συρτάρι τα όποια σχέδια του ΟΔΔΗΧ για μια νέα έξοδο στις αγορές η πορεία σήμερα είναι αντίστροφη.
Υπάρχει ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί ωστόσο: είναι μια πρόσκαιρη ανάσα ή συνιστά κάτι βαθύτερο;
Στην αγορά ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η εικόνα αυτή αντανακλά προσδοκίες για ειδήσεις από το Eurogroup της Πέμπτης σε ότι αφορά το χρέος. Θυμίζουμε ότι το ΔΝΤ χαρακτηρίζει τη συνεδρίαση ορόσημο καθώς προσδοκά αποφάσεις ικανές να βάλουν σε κίνηση την ενεργοποίηση του δικού του προγράμματος με την Ελλάδα. Γερμανικά μέσα το σαββατοκύριακο, ωστόσο, έβλεπαν πολύ δύσκολη μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου ότι το Βερολίνο δεν αποδέχεται θέσεις του Ταμείου για το χρέος.
Οσο για τον Σεντένο; Αρκείται προς ώρας να σημειώσει ότι την Πέμπτη «θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη στρατηγική αναφορικά με το χρέος». Ευρωπαίος αξιωματούχος δε δήλωνε το μεσημέρι ότι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν τον Ιούνιο ανεξαρτήτως του τι θα πράξει το ΔΝΤ...