Optima Bank: Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά – Ισχυρό ενδιαφέρον

Ανοίγει η αυλαία για την δημόσια προσφορά της Optima Bank.

Ξεκινά σήμερα η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της Optima Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Παρασκευή. Η τιμή διάθεσης των μετοχών, όπως έγινε γνωστό, διαμορφώνεται μεταξύ 6,4 ευρώ και 7,2 ευρώ ενώ συνολικά θα διατεθούν 21.000.000 νέες μετοχές που αποτελούν το 28,5% του συνόλου των μετοχών της.

Η τράπεζα με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο LinkedIn μας πληροφορεί πως λαμβάνει πολύ θετικά μηνύματα από την αγορά. Διαπίστωσε μάλιστα έντονο ενδιαφέρον από μέλη του ΧΑ και θεσμικούς επενδυτές στην παρουσίαση που έκανε χθες ο CEO της τράπεζας, Δημήτρης Κυπαρίσσης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το παρών έδωσε ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, CEO του ATHEXGroup.

Με τα νέα κεφάλαια που αναμένεται να προσεγγίσουν τα 150 εκατ. ευρώ, η Optima bank θα αποκτήσει περαιτέρω δυναμική, ενισχύοντας τα ίδια κεφάλαιά της που θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου. Στόχος της Optima bank είναι να συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης δανείων για βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, που σέβονται το περιβάλλον, προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη, και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η πρώτη τράπεζα μετά από 17 χρόνια

Η Optima είναι η πρώτη τράπεζα που θα εισαχθεί στο ταμπλό ύστερα από 17 χρόνια! Ήταν Μάιος του 2006 όταν το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διάβαινε το κατώφλι του χρηματιστηρίου, σε μία εποχή που οι εισαγωγές εταιρειών στην οργανωμένη αγορά φάνταζαν πιο εύκολες από ποτέ.