Παρατείνεται για δύο χρόνια η αναστολή επιβολής ΦΠΑ στα προς πώληση ακίνητα

Την παράταση για δύο χρόνια της αναστολής της επιβολής του Φ.Π.Α. στα ακίνητα που είναι προς πώληση, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, «παρατείνεται έως και τις 31.12.2024, η δυνατότητα των υποκείμενων στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) κατασκευαστών οικοδομών προς πώληση, να επιλέξουν την υπαγωγή στο καθεστώς αναστολής του φόρου, προκειμένου η παράδοση των ακινήτων να μην επιβαρύνεται με Φ.Π.Α., με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και με απλοποιημένη διαδικασία».

Το νομοσχέδιο, με τίτλο «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/2235 – Κύρωση Πρόσθετης Πράξης στο Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας και φορολογικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία, Επείγουσες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις — Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων και του Δικτύου Κρατικών Ενισχύσεων – Μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις», θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη.

Οι ειδήσεις σήμερα

Φωτιστικά χρυσάφι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Τι καταγγέλλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κόλαφος η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για το σ/ν για τις υποκλοπές

Πηγή: politicus.gr