Πετρέλαιο θέρμανσης: Πάνω από 1 ευρώ η τιμή του λίτρου – 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στο ethnos.gr τόνισε:

“Από τα 80 λεπτά το λίτρο που έφτανε την προηγούμενη σεζόν η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα θα ανέβει στα 1,06 ευρώ ανά λίτρο. Όσο θα αυξάνεται η απόσταση μεταφοράς του πετρελαίου θέρμανσης από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, τόσο θα αυξάνεται και η τιμή του. Έτσι, ανάλογα και με την ποσότητα που θα παραγγείλει κάποιος καταναλωτής, στις εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 1,15 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στη νησιωτική Ελλάδα θα διαμορφωθεί πάνω από τα 1,25 ευρώ το λίτρο”.

«Καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου. Από την αρχή του χρόνου αυξήθηκε κατά 25% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, πάνω από 20% ανέβηκε η τιμή και του πετρελαίου κίνησης, το οποίο συμπαρασύρει αυτήν του πετρελαίου θέρμανσης, αφού αυξήθηκε το κόστος μεταφοράς. Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο μικρότερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης θα παραγγέλνουν, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή του», τόνισε ο κ. Ασμάτογλου.

 

Η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές θα ξεκινήσει, όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου.

Κατά τον ίδιο, προκειμένου να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος οι Έλληνες καταναλωτές και να μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους το φετινό χειμώνα, μονόδρομος αποτελεί η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ.