Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2021 των πολιτικών προσώπων της χώρας και αφορούν στα εισοδήματα που δηλώθηκαν για το έτος 2020.

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφορούν στη χρήση του 2020.

Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

   Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων» βάση του νόμου 3213/2003.

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στα 116.842 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο εισόδημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, όπως δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός διαθέτει επίσης μετοχές αξίας 140.096 ευρώ ενώ διαθέτει περίπου 534.000 ευρώ σε καταθέσεις πάντα μαζί με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκυ. Επίσης το πρωθυπουργικό ζεύγος διαθέτει 40 συνολικά ακίνητα. Στην δήλωση του πρωθυπουργου περιλαμβάνονται 4 επιβατικά Ι.Χ και ένα φορτηγό.

Οι συμμετοχές των δύο υπόχρεων σε εταιρίες είναι της τάξης των 596.855 ευρω. Τέλος όσον αφορά τον τραπεζικό δανεισμό του πρωθυπουργικού ζεύγους αυτός ανέρχεται σε 1.295.926 ευρω.

Το Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Στα 90.585 ευρώ ανέρχεται το οικογενειακό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα και της συζύγου του Μπέτυ Μπαζιάνα, με το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 70.000 ευρώ) να προέρχεται από την βουλευτική αποζημίωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταθέσεις τους ανέρχονται σε 97.297 ευρώ. Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει την κατοχή ενός διαμερίσματος ενώ η σύζυγός του 1 οικόπεδα από γονική παροχή. Επίσης ένα επιβατικό Ι.Χ και ένα δίκυκλο, την… γνωστή μοτοσυκλέτα του πρόέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πόθεν Έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη

Στα 178.585 ευρώ ανέρχεται το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ οι καταθέσεις του ευρωβουλευτή ανέρχονται σε 523.398 ευρώ. Επίσης δηλώνει συνολικά 19 ακίνητα εκ των οποίων ένα στο Βέλγιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να είναι κάτοχος ενός Ι.Χ αυτοκινήτου 1.600 κυβικών ενώ διαθέτει και συμμετοχή σε βιοτεχνική εταιρία της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου.

Ειδήσεις σήμερα

Δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Στο στόχαστρο του Μενέντεζ  το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ίσες αποστάσεις από Ελλάδα και Τουρκία

Άνοιγμα στο ΜέΡΑ25 κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δηλώσεις στελεχών για το ενδεχόμενο συνεργασίας

Πηγή: politicus.gr