Σύμφωνα με τον επικεφαλής της NYDIG, κυβερνήσεις διερευνούν την πιθανότητα αγοράς bitcoin

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων New York Digital Investment Group (NYDIG)  αναφέρει ότι κυβερνήσεις σκέφτονται τώρα να επενδύσουν σε bitcoin (BTC).

Ο Robert Gutmann  επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στον ιδρυτή της Real Vision, Raoul Pal, ότι τα κρατικά κεφάλαια διερευνούν τη δυνατότητα αγοράς bitcoin.

Απαντώντας, ο Pal αποκαλύπτει ότι η Temasek Holdings, μια εταιρεία επενδύσεων που ανήκει στην κυβέρνηση της Σιγκαπούρης η οποία διαχειρίζεται ένα καθαρό χαρτοφυλάκιο αξίας 306 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αγοράζει εδώ και καιρό "καθαρά" bitcoin που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ για οποιαδήποτε συναλλαγή. Εδώ ίσως αξίζει να δούμε τις μεγάλες μετακινήσεις bitcoin από "κοιμισμένα" πορτοφόλια...

Ο Gutmann εξηγεί τι πιστεύει ότι κάνει το bitcoin ελκυστικό για τους επενδυτές.

"Αν κοιτάξετε τον κόσμο σήμερα με το βλέμμα μπροστά, είναι λογικό να αναρωτηθείτε ως επιτροπή επενδύσεων ή ως επιτροπή κατανομής [εάν] έχετε όλα τα περιουσιακά στοιχεία σας σε δολάρια έναντι υποχρεώσεων σε δολάρια, ποιό άραγε είναι το σωστό μείγμα κατανομής."

Τα κρατικά κεφάλαια δείχνουν ενδιαφέρον για το bitcoin καθώς τα μεγάλα ιδρύματα της Wall Street μπαίνουν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η πρόσφατη κατάθεση στην SEC της Goldman Sachs αποκαλύπτει ότι ο τραπεζικός γίγαντας θέλει να προσφέρει στους πελάτες της ένα επενδυτικό προϊόν συνδεδεμένο με το κορυφαίο crypto.

Η BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα της Αμερικής, εργάζεται επίσης σε μια ασφαλή πλατφόρμα για τη μεταφορά, την κατοχή και την έκδοση ψηφιακών στοιχείων.

Πηγή: https://bitcoinsgreece.gr/