Την Τρίτη η έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες – επιστήμονες

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ, στους δικαιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 44.248.

Από τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν, η συντριπτική πλειοψηφία δεν τηρούσε το όριο πτώσης του τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020. Το συνολικό κονδύλι, το οποίο θα προέλθει από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, ανέρχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Οι πληρωμές θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται ότι από την Πέμπτη 18 Μαρτίου, θα ανοίξει εκ νέου για 10 ημέρες η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, οι οποίοι είναι δικαιούχοι και θέλουν να προβούν σε διορθώσεις (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ). Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα συμπληρωματικής υποβολής αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).