ΕΕ: «Κλειδώνει» η έγκριση για τη mega συμφωνία UBS και Credit Suisse

Το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού της ΕΕ φαίνεται πως διασφαλίζει η πολύκροτη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μεγάλες ελβετικές τράπεζες οδηγήθηκανσε έναν αναγκαστικό «γάμο» τον Μάρτιο μετά την επέμβαση των ντόπιων ρυθμιστικών αρχών που θέλησαν με τον τρόπο αυτό να καταλαγιάσουν την κρίση που είχε ξεσπάσει στον τραπεζικό κλάδο.

Μάλιστα, δημοσιεύματα ανέφεραν τότε πως οι ελβετικές αρχές είχαν στενή επικοινωνία και ενημέρωναν αναλυτικά τις αντίστοιχες εποπτικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ, θέλοντας να βεβαιωθούν πως δεν θα θέσουν εμπόδια στη συμφωνία.

Η UBS είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την Credit Suisse και οι συνέργειες τους σε πολλούς κλάδους και χώρες καθιστά τη διαδικασία ελέγχου της ενοποίησης τους αρκετά πολύπλοκη.

Ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, υποστήριξε πως η UBS θεωρεί ήδη δεδομένο πως θα λάβει την απαραίτητη έγκριση της Κομισιόν με τη διαδικασία να κυλά με ταχύ ρυθμό. Υπολογίζεται πως η προκαταρκτική μελέτη της συμφωνίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Ιουνίου.