Ένα τρίμηνο-θρίλερ για την Credit Suisse: «Χάθηκαν» 69 δισ. δολάρια

Η Credit Suisse ανακοίνωσε εκροές ύψους 61,2 δισεκατομμυρίων φράγκων (69 δισ. δολαρίων) το πρώτο τρίμηνο, τονίζοντας την πρόκληση για την UBS Group AG να διατηρήσει τους πελάτες της και περιουσιακά στοιχεία μετά την επείγουσα εξαγορά της μεγαλύτερης ανταγωνίστριάς της.

Η ελβετική τράπεζα ανέφερε καθαρές εκροές 47,1 δισεκατομμυρίων φράγκων στη βασική μονάδα διαχείρισης πλούτου και δήλωσε ότι η επιβάρυνση απομείωσης 1,3 δισεκατομμυρίων φράγκων αφορούσε κυρίως την εν λόγω δραστηριότητα.

Ακόμη, η τράπεζα δήλωσε ότι οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί. Στη μονάδα της Ελβετίας, η εταιρεία είδε επιπλέον 6,9 δισ. ευρώ εκροών, κυρίως στην επιχείρηση ιδιωτικών πελατών.

Η κλίμακα των εκροών και των ζημιών αναδεικνύει τους κινδύνους για τη UBS σε μια ενσωμάτωση που η τράπεζα δήλωσε ότι μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια, σημειώνει το Bloomberg.

Η Credit Suisse θα χάσει πιθανότατα περίπου το ένα πέμπτο των περιουσιακών στοιχείων στον τομέα της διαχείρισης πλούτου μετά τη συγχώνευσή της με την UBS, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup. Αυτό θα ισοδυναμούσε με περίπου άλλα 110 δισεκατομμύρια φράγκα.