Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Περίπου σε 2 εβδομάδες από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2020, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών,για τις φορολογικές δηλώσεις ” εκτιμούμε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα περίπου σε δύο εβδομάδες από σήμερα, λίγο νωρίτερα , λίγο αργότερα εκεί πάντως , σε εκείνη τη χρονική στιγμή “για την υποβολή.
Και εξήγησε 'οτι αυτό θα γίνει “ γιατί θα πρέπει να ενσωματωθούν και οι τελευταίες αλλαγές που πετύχαμε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς όπως είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου”.
Και επανέλαβε ότι " θα ανοίξουν περίπου σε 2 εβδομάδες οι πλατφόρμες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου . Μέχρι τέλος Ιουλίου θα υπάρχει και έκπτωση στα φυσικά πρόσωπα 3% αλλά όποιοι υποβάλλουν και τον μήνα Αύγουστο δεν θα είναι εκπρόθεσμοι, θα πληρώσουν δύο δόσεις μαζί γιατί εξακολουθούμε να έχουμε 8 δόσεις χωρίς όμως να έχουν το κίνητρο του 3% εάν πληρώσουν εφάπαξ” .
Για τον ΕΝΦΙΑ
Εν συνεχεία μίλησε και για τον ΕΝΦΙΑ λέγοντας ότι" οι δόσεις θα είναι 6” για τον φόρο .
Σε ερώτηση με τι αντικειμενικές αξίες θα πληρώσουν φέτος τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων και εάν θα εφαρμοστεί αυτή η έκπτωση 8% που είχε δεσμευθεί απάντησε τα εξής" “Για φέτος δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω μείωση γιατί δώσαμε έμφαση και προτεραιότητα στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ,στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στη μείωση προκαταβολής φόρου “.
“Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής ισχύει η μείωση του 22%, μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22%. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν και πέρυσι, με τις αντικειμενικές αξίες που ήδη υπάρχουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.