Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 30 Αυγούστου για την υποβολή τους

Έως τις 30 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχε υποβληθεί το 81% των φορολογικών δηλώσεων. «Η χρονική αυτή παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης», σημειώνεται.

Επισημαίνεται ότι οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

«Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και του αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστών και φοροτεχνικών το τελευταίο διάστημα, λόγω της ενεργειακής κρίσης που απαιτεί την υποβολή αιτήσεων σε ποικίλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύσεων, αλλά και λόγω της πανδημίας που οδηγεί σε καθυστερήσεις των εργασιών πολιτών και λογιστών που νοσούν, προχωρά σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται, ώστε να μπορέσουν όλοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσαν ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία: Στο προεδρικό μέγαρο ο Ντράγκι για να υποβάλει την παραίτησή του

Στάχτη 20.350 στρέμματα στην Πεντέλη – Άρχισαν οι αυτοψίες στα καμένα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοθαυμάζονται στα αποκαΐδια

Πηγή: politicus.gr